Team

““Uiteindelijk deed ik aangifte bij de politie. Met terugwerkende kracht moest ik een dossier opbouwen. Je bent getraumatiseerd, zit nog midden in het geweld en tegelijkertijd moet je bewijs verzamelen. Een haast onmogelijke opgave!’’”

Lara HemstedeOprichter Rise
Oprichter

Lara Hemstede

Ik ben Lara, de oprichter van de RiseApp en het platform Cyber Proof. Jaren geleden werd ik zelf slachtoffer van huiselijk geweld en werd ik vervolgens gehackt, gestalkt, bedreigd en slachtoffers van sextortion. Mijn wereld stond op zijn kop.

Ik ben Lara, de oprichter van de RiseApp en het platform Cyber Proof. Jaren geleden werd ik zelf slachtoffer van huiselijk geweld en werd ik vervolgens gehackt, gestalkt, bedreigd en slachtoffers van sextortion. Mijn wereld stond op zijn kop.

Natuurlijk deed ik aangifte bij de politie. Met terugwerkende kracht moest ik een dossier opbouwen. Je bent getraumatiseerd, zit nog midden in het geweld en tegelijkertijd moet je bewijs verzamelen. Een haast onmogelijke opgave.

Dit moet makkelijker
Tijdens de aangifte wist ik: dit moet makkelijker. Hier moet voor alle slachtoffers in de toekomst een oplossing voor komen. Ik nam me voor, dat wanneer deze ellende achter de rug was, ik anderen zou gaan helpen die zich in een soortgelijke situatie bevinden.
Toen ik enigszins was hersteld besloot ik mijzelf te wapenen met kennis en na diverse studies, certificaten en vergunningen op zak richtte ik in 2016 Cyber Proof op, een platform over digitale veiligheid in begrijpelijke taal.

Ook ontwikkelde ik de RiseApp, een tool om slachtoffers van huiselijk en online geweld op een laagdrempelige manier te helpen met digitaal bewijs verzamelen. RiseApp betrekt hierbij ook de politie en hulpverlening zodat slachtoffers de hulp en steun krijgen die ze nodig hebben. Rise App is op dit moment volop in ontwikkeling en het streven is om deze zomer live te gaan.

Vrije tijd:
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om outdoor & extreme sports te beoefenen, loop ik dagelijks met mijn Boomer hondje Pepper in het Vondelpark en gaat bij mij direct in de ochtend al de muziek aan! Daarnaast zwem ik in de winter graag buiten volgens de Wim Hof methode, start ik binnenkort met een opleiding tot ademcoach en wanneer het kan reis ik graag naar Ko Chang in Thailand, dit eiland beschouw ik als mijn tweede thuis!

Marketing & Social Media

Sigrid Boersma

Sigrid is recent afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (BBA International Marketing & Entrepreneurship) en versterkt het RISE team onder andere via marketing, communicatie en community building.

Sigrid is recent afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (BBA International Marketing & Entrepreneurship) en versterkt het RISE team onder andere via marketing, communicatie en community building.

Ze is naast ervaringsdeskundige partnergeweld ook founder van haar eigen community platform voor huiselijk geweld genaamd ‘Power Circle Foundation’. Met dit platform geeft ze slachtoffers op een veilige manier de kans hun verhaal te delen en een community te creëren gebaseerd op een derde perspectief van herkenning en identificatie. Deze community en menselijke aanpak komt zo overeen met de visie van RISE dat we door het bundelen van onze krachten en ervaring elkaar enorm kunnen versterken. Ons doel is een community te creëren waar slachtoffers herkenning, steun, hulp en inspiratie uithalen.

Vrije tijd:
In haar vrije tijd vind ze het heerlijk om spiritueel bezig te zijn, lekker een terrasje te pakken en bezig te zijn met haar dromen te verwezenlijken en zichzelf daarvoor te ontwikkelen.

Cyber Security Expert

Mary-Jo de Leeuw

Mary-Jo is cyber security expert en adviseert Rise App bij de security kant van de app ontwikkeling. Mary-Jo is als techexpert en sidekick o.a. verbonden aan SBS6 (5 Uur Show) en is daarnaast bijna wekelijks te horen op diverse nationale radiozenders.

Mary-Jo is cyber security expert en adviseert Rise App bij de security kant van de app ontwikkeling. Mary-Jo is als techexpert en sidekick o.a. verbonden aan SBS6 (5 Uur Show) en is daarnaast bijna wekelijks te horen op diverse nationale radiozenders. Mary-Jo werd eind 2020 voor de derde keer op rij door Opzij uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke vrouwen in Nederland in de categorie Tech Top 100. En dat is niet voor niets want zij probeert van jongs af aan, de wereld digitaal veiliger te krijgen.
In 2013 richtte Mary-Jo de Leeuw het Internet of Toys op, ten behoeve van cyberveiligheid en privacyaspecten van elektronisch speelgoed. Binnen de hacker community staat ze bekend als de vrouw die keihard streed voor een verbod op een speelgoedpop, welke door een beetje hacker afgeluisterd kon worden.
Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring als cyber security expert en heeft helaas zelf ondervonden wat het betekent om slachtoffer te zijn van stalking.

Vrije tijd:
In haar vrije tijd is Mary- Jo momenteel bezig met het behalen van haar vliegbrevet.

Chief Technology Officer

Marc Neerven

Marc van Neerven is Chief Technology Officer en adviseert RiseApp bij de technische kant van de app ontwikkeling. Daarnaast is Marc ook ervaringsdeskundige huiselijk geweld.

Marc van Neerven is Chief Technology Officer en adviseert RiseApp bij de technische kant van de (SaaS/Cloud) app ontwikkeling. Daarnaast is Marc ook ervaringsdeskundige huiselijk geweld.
Na zijn studie Communicatiewetenschappen heeft hij een carrière doorlopen als software architect. Met inmiddels meer dan 25 jaar op de teller, legt Marc zich sinds 2016 toe op CTO advies aan startups en scale ups.
Door zijn achtergrond in Social Sciences onderscheidt Marc zich nog steeds van de gemiddelde Tech nerd: hij vindt het ontzettend belangrijk om naast zijn technische skills en ervaring, altijd gefocust te blijven op de mensen voor en achter de softwaresystemen. Zijn passie is om het gat tussen developers en eindgebruikers te kunnen dichten door het ontwikkelen van een development cultuur die compleet gericht is op eindgebruikers. Marc is dan ook fervent aanhanger Design Thinking, evenals natuurlijk van Agile en de Lean Startup beweging.

Vrije tijd:
In zijn vrije tijd speelt Marc tafeltennis, houdt hij van lange wandelingen met zijn vrouw Joke en de hond, reizen, dagjes wellness en natuurlijk van goede (filmhuis) films en dito gesprekken.