Skip to main content

Over de oprichter van de Rise App

Ik ben Lara, de oprichter van de Rise App en het platform Cyber Proof. Jaren geleden werd ik zelf slachtoffer van huiselijk geweld en werd ik vervolgens gehackt, gestalkt, bedreigd en slachtoffers van sextortion. Ik belande in een nachtmerrie.

Uiteindelijk deed ik aangifte bij de politie. Met terugwerkende kracht moest ik een dossier opbouwen. Je bent getraumatiseerd, zit nog midden in het geweld en tegelijkertijd moet je bewijs verzamelen. Een haast onmogelijke opgave.

Dit moet makkelijker
Tijdens de aangifte wist ik: dit moet makkelijker. Hier moet voor alle slachtoffers in de toekomst een oplossing voor komen. Ik nam me voor, dat wanneer deze ellende achter de rug was, ik anderen zou gaan helpen die zich in een soortgelijke situatie bevinden.
Toen ik enigszins was hersteld besloot ik mijzelf te wapenen met kennis en na diverse studies, certificaten en vergunningen op zak richtte ik in 2016 Cyber Proof op, een platform over digitale veiligheid in begrijpelijke taal.

Ook ontwikkelde ik de Rise App, een tool om slachtoffers van huiselijk en online geweld op een laagdrempelige manier te helpen met digitaal bewijs verzamelen. Rise App betrekt hierbij ook de politie en hulpverlening zodat slachtoffers de hulp en steun krijgen die ze nodig hebben.

Parnassusweg 220
1076 AV | Amsterdam